Terimalah seadanya...inilah yg mampu disumbangkan

Isnin, 7 Januari 2013


Pelik tapi benar.Nenek Melahirkan Bayi MumiBeijing, Doktor yang memeriksa seorang perempuan tua China dengan keluhan sakit perut, terkejut ketika mengetahui bahwa wanita tersebut hamil. Perempuan ini mengandung bayi yang belum lahir 60 tahun lalu (bayi mumia)

Huang Yijun dari sebuah propinsi di china selatan baru baru ini telah merayakan ulang tahunnya yang ke-92. Cerita kehamilan itu dimulai pada tahun 1948. Ketika kehamilannya, doktor mengatakan kepadanya bahawa janin kandungannya telah meninggal dunia. Perempuan itu seharusnya dibedah untuk membuang bayi itu dari kandungannya. 
 
Konon khabarnya Huang Yijun ketakutan akan kata operasi tersebut sehingga dia melarikan diri dari rumah sakit dan bersembunyi di rumahnya. rasa sakit tersebut ditahannya sampai beberapa tahun rasa sakit itu hilang

Bayi yang telah meninggal di dalam kandungan Yijun pada tahun 1948 tetap di dalam kandungannya hingga tahun 2008. Perempuan ini merasa sakit perutnya dan dia meminta bantuan medis, dan doktor melakukan pemeriksaan USG dari perutnya.


Pihak medis tidak membiarkan perempuan itu pulang. Dia diinapkan di rumah sakit untuk serangkaian pemeriksaan. Seorang janin yang mati, biasanya akan mengalami pegerasan yang merupakan proses yang mengancam hidup bagi wanita tersebut, tetapi tidak demikian halnya dengan Huang Yijun. Doktor tidak memahami bagaimana wanita ini mengelola kesihatannya selama bertahun tahun. Benar benar anehnya dunia.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan