Terimalah seadanya...inilah yg mampu disumbangkan

Rabu, 16 Mei 2012Pasangan hantu yang meninggal dunia di Bukit Timah kerana dilanggar keretapi dua tahun lalu telah dikesan!

Ramai rakyat Singapura tertarik kepada landasan keretapi yang sudah tidak digunakan lagi itu untuk mengambil gambar sebagai tanda kenangan, dan dua orang pada masa yang berbeza telah berjaya melihat hantu tersebut. Kedua-dua kali ketika hantu itu dilihat adalah pada waktu malam dan di tempat yang sama di mana mereka meninggal dunia selepas dilanggar kereta api dua tahun lalu.

Foto hantu itu telah diserahkan oleh peminat fotografi Liao Ting Yao (umur 27).

Menurut Liao, beliau telah melawat landasan kereta api landasan itu untuk mengambil gambar pada hari terakhir stesen keretapi itu dibuka kepada orang ramai, pada 17 Julai lalu. Beliau bagaimanapun tidak meninggal trmpat itu sehingga awal pagi pada 18 Julai, dan mengambil gambar landasan kereta api tersebut.
Wu Sheng Yao (19 tahun) dan Li Jing Yu (20 tahun), yang terbunuh dalam kemalangan keretapi dua tahun lalu kerana duduk di atas landasan keretapi.

Apa yang muncul di dalam gambarnya cukup menghairankan. Ada sepasang kekasih yang duduk di atas landasan itu dan beliau jelas tidak melihat sesiapa pun ketika mengambil gambar itu.

Pada masa yang berasingan, Lianhe Wanbao wartawan Zheng Jia Xin telah melawat ke landasan kereta api pada waktu malam dan melihat ada sepasangan kekasih sedang duduk di atas landasan. Apabila dia mengambil gambar, imej pasangan kekasih itu bagaimanapun tidak kelihatan di dalam gambar

Tiada ulasan:

Catat Ulasan