Terimalah seadanya...inilah yg mampu disumbangkan

Khamis, 16 Disember 2010

Tanda Akhir Zaman (realiti) Orang Yg Baik Akan Dihina

OCCUPIED JERUSALEM (Ma’an)
Sanak-saudara seorang pesakit Yahudi dari Beit Fagan, barat Jerusalem, memaki-hamun seorang paramedik Palestin yang cuba melakukan bantuan pernafasan keatas pesakit tersebut yang mengalami serangan jantung.

Fadi Badarna, yang memegang kad pengenalan Israel, bekerja untuk perkhidmatan ambulan Red Star of David dan sering berurusan di bahagian ICU Hospital Hadassah di Jerusalem.

Beliau memberitahu Ma'an bahawa beliau sedang cuba memulihkan pernafasan pesakit berkenaan yang tidak sedar diri apabila tiba-tiba ahli keluarganya mengerumuni beliau sambil berkata "Awak adalah bangsa Arab yang kotor, dan tidak berhak untuk membuat keputusan."

"Apabila selesai memberikan rawatan awal dan memutuskan untuk membawanya ke hospital, saya memberitahu keluarga tersebut bahawa hanya seorang dibenarkan menemaninya dalam ambulan, dan mereka terus mengulangi cacian yang sama. Mereka juga berkata perkara yang tidak elok terhadap ibu saya,” katanya.

"Saya tidak pedulikan cacian mereka, dan saya terus menjalankan tugas saya sebagai paramedik. Pihak pentadbiran Red Star of David juga menyokong saya dan mengutuk sikap yang ditunjukkan oleh keluarga berkenaan."

Tiada ulasan:

Catat Ulasan